پارتیشن نقشی اساسی در محیط اداری ایفا می کند؛ اگر بخواهید برای محیط کاری خود پارتیشن تهیه کنید با دو نوع تک جداره و دوجداره مواجه می شوید. تفاوت پارتیشن اداری تک جداره و دوجداره بیش از هرچیز بر نوع عایق بندی این دو پارتیشن و میزان درز صدا و حرارت است.
علاوه بر این پارامترهایی همچون امنیت، طراحی و متریال نیز بر تفاوت پارتیشن اداری تک جداره و دو جداره نقش دارند که در ادامه بیشتر به بررسی آن ها می پردازیم.
عوامل کلی در تفاوت پارتیشن های دو جداره و تک جداره
به طور کلی موارد زیر را می توان در تفاوت پارتیشن اداری تک جداره و دوجداره در نظر گرفت:
- خاصیت عایق: این تفاوت اساسیترین نقطه میان پارتیشن تک جداره و دوجداره است. پارتیشن تک جداره از نظر حرارتی کارآمد نبوده و قادر به عایق کافی حرارت نیست. در عوض، شیشههای دوجداره خواص عایق بهتری دارند و به تنهایی میتوانند بهبود کنترل دمای داخلی را فراهم کنند.
- بهرهوری انرژی: پارتیشنهای دوجداره گرما و سرما را حفظ کرده و به بهرهوری انرژی کمک میکنند. این ویژگی باعث میشود که مصرف انرژی برای افرادی با پارتیشنهای دوجداره کمتر از کاربران نوع تک جداره باشد.
- امنیت: امنیت یک نقطه مهم دیگر در تفاوت پارتیشن اداری تک جداره و دوجداره است. تک شیشه در مقابل به شکستن آسیب پذیرتر است و این موضوع خطری امنیتی برای محیط کاری به حساب می آید. برعکس، پارتیشنهای دوجداره مستحکم تر هستند.
بیشتر بدانید: پارتیشن نیویورکی چیست؟
پارتیشن اداری تک جداره چیست؟
برای پی بردن به تفاوت پارتیشن اداری تک جداره و دوجداره بهتر است نگاهی به تعریف این دو داشته باشیم. پارتیشن تک جداره اساساً جهت تقسیم و تفکیک فضاها به کار میرود و در کاهش انتقال صدا تأثیر چندانی ندارد.
این نوع پارتیشن به عنوان پارتیشن معمولی نیز شناخته میشود و نسبت به پارتیشنهای دوجداره، سادهتر است. پارتیشنهای تک جداره دارای ستونهای متعددی هستند که باعث نصب آسان و بدون لغزش آنها به صورت ایستاده میشود و در ساخت آن ها از پروفیلهای 4 در 4 استفاده میشود.
البته ناگفته نماند که یکی از بارزترین موارد تفاوت پارتیشن اداری تک جداره و دوجداره ایت که پارتیشن های تک جداره طراحی و تنوع محدودتری دارند. معمولاً از متریال MDF یا فریم آلومینیومی به عنوان پارتیشنهای تک جداره استفاده میشود.
میزان متریال مورد استفاده برای پارتیشن های تک جداره کمتر است و در نتیجه نسبت به نوع دوجداره ارزانتر هستند. هرچند همچون پارتیشن دوجداره امکان استفاده از قفل و لوازم جانبی بر روی دربهای این نوع پارتیشن نیز وجود دارد.
پارتیشن اداری دوجداره
در محیطهای اداری، حضور پررفتوآمد معمولاً باعث افزایش میزان سر و صدا میشود و این مسئله ممکن است به آرامش کارمندان یا تمرکز آن ها آسیب بزند.
یکی از راهحلهای مناسب برای کنترل سر و صدا، استفاده از پارتیشن دوجداره است. این پارتیشن به عنوان یک عایق صوتی عمل کرده و جلوی انتقال سر و صدا را میگیرد، در نتیجه فضای آرامی برای کارکنان ایجاد کرده و عملکرد محیط کاری را افزایش می دهد.
در واقع حذف سر و صدا از بارزترین تفاوت پارتیشن اداری تک جداره و دوجداره است. علاوه بر این پارتیشنهای دوجداره می توانند با قابهای یکتکه و بزرگ ساخته شوند و مهمتر از همه امکان نصب پردههای کرکره در فاصله بین دوجداره شیشه است، که علاوه بر افزایش زیبایی و حریم خصوصی بسیار کاربرد دارد.
تفاوت پارتیشن اداری تک جداره و دوجداره در طراحی
پارتیشنهای دوجداره دارای زیباییهای متعددی در طراحی هستند؛ از جمله این ویژگی ها می توان به حذف خطوط زائد در طراحی پروفیل اشاره کرد. این نوع پارتیشن محدودیت رنگ نداشته و مشتریان میتوانند رنگ دلخواه خود را انتخاب کنند. با این حال، نصب پارتیشنهای دوجداره نسبت به تک جداره کمی زمانبرتر است و نیاز به مراقبت بیشتری دارد.
ویژگی استحکام را نیز در تفاوت پارتیشن اداری تک جداره و دوجداره باید در نظر گرفت، در نتیجه به تعداد کمتری ستون نیاز است و پارتیشن حتی می تواند بدون ستون روی زمین قرار بگیرد.
متریال مورد استفاده در این نوع پارتیشن از متریال پارتیشن تک جداره گران قیمت تر است؛ البته این نوع پارتیشنها امکان عبور کابلهای شبکه و سیستم را فراهم میکنند و برای ساخت آن از پروفیلهای 10 در 10 استفاده میشود.
شیشه های مورد استفاده در پارتیشن اداری دوجداره و تک جداره
جدای از مواردی که برای تفاوت پارتیشن اداری تک جداره و دوجداره بر شمرده شد، شیشه های این دو نوع پارتیشن را می توان به انواع زیر دسته بندی کرد:
- شیشه مات: این نوع شیشه ضمن محدود کردن شدید نمای داخل برای مکان هایی نظیر اتاق جلسات و مدیریت بسیار کاربرد دارد.
- شیشه صاف: این شیشه مستحکم (حدود 7 برابر قویتر از شیشه های معمولی) قابلیت تحمل بارهای ساکن با انحرافات زیاد را داشته و در برابر شوک های دینامیکی و نوسانات دما بسیار مقاوم است.
- شیشه تریپلکس: این شیشه چند لایه ضخامتی بین ۸ تا ۴۰ میلیمتر دارد و \ارتیشن های اداری ساخته شده با شیشه تریپلکس از استحکام، ایمنی و دوام بالایی بهرهمند هستند.
- شیشه رنگی: در این شیشه، از روش رنگآمیزی یکنواخت استفاده میشود. به کارگیری شیشه رنگی باعث کاهش بازتابندگی و انتقال نور میشود. این نوع شیشه همچنین در برابر رطوبت و اشعه ماوراء بنفش مقاوم است و به خوبی فضای داخلی را تکمیل کرده و با دکوراسیون دیگر ترکیب میشود.
بیشتر بدانید: درب پارتیشن ام دی اف
نکته پایانی
در این مطلب به تفاوت پارتیشن اداری تک جداره و دوجداره پرداختیم؛ همچون پنجره های دوجداره، در پارتیشن نیز به کارگیری این نوع شیشه سبب بهینهسازی مصرف انرژی خواهد شد. ضمن اینکه به کارگیری شیشه دوجداره در پارتیشن امکان تعبیه پرده را نیز فراهم خواهد کرد.
شما می توانید برای خرید بهترین و کارآمدترین پارتیشن های شیشه ای به وبسایت لوکس پارتیشن مراجعه کنید.